20 października 2017

Bananowo-daktylowo-kokosowa TARTA PETARDA

Bananowo-daktylowo-kokosowa TARTA PETARDA 

(Takimi pysznościami mnie Ada dopieszcza 😂😍)

Robisz w 20 minut masz na deser kawałek na cały tydzień (w naszym przypadku rozeszło sie w mgnieniu oka 😂😂😂)

Spód
Najpierw namocz daktyle we wrzątku przez ok 15 min
300g daktyli
Płatki kukurydziane/owsiane/ jaglane ok 4 szklanek
1 banan
2 łyżki kakao
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

Blendujesz i wygniatasz foremkę

Masa
2 woreczki kaszy jaglanej
100g wiórek
Puszka mleka kokosowwgo
Miód lub inne słodzidło
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
Żelatyna/aggar
Pół łyżki kakao

Kaszę gotujesz na mleczku do wyparowania, dodajesz żelatyne wg przepisu, blendujesz z pozostałymi składnikami i wylewasz na spód.

Na wierzchu pokrojone banany posypane kakao 
Całość do lodówki !

Oznaczcie w komentarzu osobę która ma wam takie ciacho zrobić 

5 przemyśleń nt. „Bananowo-daktylowo-kokosowa TARTA PETARDA”
  1. Mateusz Żurek napisał(a):

    10/10

    1. Fizjo Fitners napisał(a):

      Dzięki!

  2. Paweł Wrona napisał(a):

    Zrobiłem wczoraj z dziewczyną – petarda!

  3. Piotr napisał(a):

    Zajebiste ! I łatwe do zrobienia 🙂

  4. Daria napisał(a):

    Mmm pyszności <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Czytaj więcej