20 października 2017

Bananowo-jaglana TARTA PETARDA

Bananowo-jaglana TARTA PETARDA 

Całość zrobisz w 20 minut, a masz na deser kawałek na cały tydzień!

Spód
300g daktyli (najpierw namocz daktyle we wrzątku przez ok 15 min)Z
Płatki kukurydziane/owsiane/ jaglane ok 4 szklanek
1 banan
2 łyżki kakao
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

Zblenduj i wygnieć masą foremkę (u mnie 24×24)

Masa
2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej
100g wiórek
Puszka mleka kokosowego (wcześniej wstrząśnij mocno i wsadź do lodówki aby połączyć rzadką i gęstą część)
Miód lub inne słodzidło
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
Żelatyna/agar
Pół łyżki kakao

Wierzch

1 banan

łyżka kako

Kaszę gotujesz na mleczku do wyparowania. Po schłodzeniu kaszy dodaj do niej żelatynę wg przepisu. Całość zblenduj z pozostałymi składnikami i wylewasz na spód.

Na wierzchu pokrój banana i  posyp kakao
Całość do lodówki!

5 thoughts on “Bananowo-jaglana TARTA PETARDA”
  1. Mateusz Żurek pisze:

    10/10

    1. Fizjo Fitners pisze:

      Dzięki!

  2. Paweł Wrona pisze:

    Zrobiłem wczoraj z dziewczyną – petarda!

  3. Piotr pisze:

    Zajebiste ! I łatwe do zrobienia 🙂

  4. Daria pisze:

    Mmm pyszności <3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czytaj więcej